Jag är Id-kontrollant med godkänd färgkurs och får utföra konturdiagram som underlag för registrering och hästpass gällande alla raser som går under SH (ridhästar, kallblod, ponny) och ST (varmblodiga och kallblodiga travare), samt åsnor. Jag innehar SH´s och ST´s stämpel för id-kontrollanter.

Jag är microchip-märkare godkänd av SH, ST och SJV och får microchip-märka hästar och åsnor av alla raser. Jag har fram till nu chipmärkt ca. 2.000 hästar, ponnyer och åsnor - allt från shetlandsponnyer, welsh och islandshästar till halvblod, nordsvenskar, tinker och åsnor etc.

Jag var 2005-2008 även godkänd mätman för ponny. Jag har valt att inte fortsätta med mätuppdrag då det tyvärr innebär för mycket jobb mot för lite ersättning, och min tid inte räcker till för detta längre.

Mina utbildningar:

Täby 2001-04-29 Godkänd vid kurs för id-kontrollanter med färgkurs arrangerad av SSS. Kursledare Dan-Axel Danielsson och Liselotte Erixon.
Strömsholm 2002-04-02 Godkänd vid kurs i microchipmärkning arrangerad av SH. Kursledare Jan Lockwall och veterinär Susanne Adehed.
Hästsportens Hus 2002-12-10 Godkänd vid kurs för id-kontrollanter arrangerad av ST. Kursledare Stefan Johansson, Dan-Axel Danielsson, Ylva Nannebro och Björn Karlsson
Djursholm 2005-03-18 Godkänd vid kurs för mätmän arrangerad av SvRF. Kursledare Margareta Wetterberg, Bengt Westerberg, Lars Lagerdahl.
Hästsportens Hus 2013-07-03 Godkänd vid kurs för chipmärkare arrangerad av ST. Kursledare: Christina Olsson, Richard Nilsson, Sofia Mikko och Agneta Sandberg.

 

Prislista (inklusive moms):

Eventuell avgift för hembesök (se i informationstexten nedan vad som gäller) 300:-/gång och ställe
Milersättning tur och retur tillkommer
id-kontroll med konturdiagram och avläsning 500:-/häst
Microchip-märkning inkl. konturdiagram, samt ett hårprov 1200:-/häst
Endast avläsning för kontroll av microchip 400:-/häst
Ytterligare hårprov 400:-/häst
Avbruten microchipmärkning pga hittat chip, ohanterbar häst, fel häst etc. 500:-/häst
timpris för väntetid vid tex. försenad hästägare, ej intagen häst, letande av papper etc. 600:-/timme

Avgift för hembesök:
Resor inom en femmils-radie hemifrån mig: Avgift för hembesök tas ut om uppdraget gäller färre än två hästar på samma ställe.
Resor inom en tiomils-radie hemifrån mig: Avgift för hembesök tas ut om uppdraget gäller färre än tre hästar på samma ställe.

Övriga resor: Avgift för hembesök tas ut om uppdraget gäller färre än fyra hästar på samma ställe.

Vid id-kontroll eller chipmärkning på utställning, premiering etc. där jag redan befinner mig utgår givetvis ingen avgift för hembesök eller någon milersättning.

Hur mycket själva passet kostar beror på vilken rasförening hästen skall registreras i, om hästen har registreringsbevis sedan tidigare, om hästen har härstamning, avelsgodkänd fader, om fadern löst betäckningslicens det aktuella året etc.

Vad du bör tänka på vid id-kontroll och chipmärkning:
Hästen skall vara infångad när jag anländer. Hästen skall vara torr och ren om benen. Det behövs en hästvan person som håller i hästen, och hästens originalpapper skall finnas till hands. Vid chipmärkning måste det finnas en lämplig plats i lugn miljö där vi kan hålla till, med godtagbar belysning. Jag har själv med mig allt jag behöver för id-kontroll och chipmärkning.

Ring mig för bokning eller för frågor!
Jenny Schwieler Staaf 070-247 44 91

Id-kontroll av hingstföl e. Damit (foto © Katarina Andersson) Virvlar och tecken plitas ned på blanketten (foto © Katarina Andersson)

Vad jag inte kan Id-kontrollera:
Engelska fullblod i galoppsporten måste Id-kontrolleras av svensk veterinär. information finns på www.galoppsport.se

Importerade ponnyer som saknar papper måste Id-kontrolleras av veterinär för att det skall stå i passet att de är importer. Jag kan göra Id-kontrollen men då står det inte i passet att de är importer, utan endast att de är korsningsponnyer med okänd härstamning.

 

Jenny Schwieler Staaf
Kläpp 212, 881 70 Näsåker
tel. 070-247 44 91
jenny@moflostuteri.com

 

 

Tillbaka till första sidan     ©Jenny Staaf